Biologicals
Innovative protein-based and
cellular therapeutics
Drug discovery
Novel therapeutics to
tackle incurable diseases
Botanicals
Innovative natural products
with specific health effects

For the latest updates subscribe to our newsletter!
E-mail:
Name:

List of successful applications

Gyógyszerfejlesztés

Az MTA Szegedi Biológiai Központban lévő laborjában a Pharmacoidea Kft. kutatói a jelenleg gyógyíthatatlan kórképek ellenszerei után kutatnak. A Pharmacoidea Kft. rendelkezik mindazon technológiával, melyek állatkísérletekben, de akár a közvetlen a klinikai kísérletes terápiában is igazolják kifejlesztett gyógyszerjelöltek és egyéb terapeutikumok hatékonyságát.

A bioinformatikától a genetikailag módosított transzgenikus egérmodellekig, a Pharmacoidea Kft. a 21. század gyógyszerfejlesztésének széles portfólióját alkalmazza K+F projektjeihez. A neurodegeneratív (Alzheimer- és Parkinson-kór, makula degeneráció), a gyulladásos (szepszis) és daganatos betegségek célmolekuláira fókuszáló gyógyszerfejlesztési projektek célja új gyógyszerjelöltek felfedezése és preklinikai, klinikai validálása. A tesztekben hatásosnak bizonyuló természetes komponenseket a cég új típusú funkcionális élelmiszerek kifejlesztéséhez is felhasználja.

 

 

A preklinikai tesztek a cég a Szegedi Biológiai Központ (SzBK)-ban lévő laboratóriumában folynak (www.brc.hu). Az SzBK, mint az EU egyik Kiválósági Központja rendelkezik mindazon csúcstechnológiával (ld. bioinformatikai laborok, nukleinsav szekvenálás és szintézis, fehérje szekvenálás, flow citometria, konfokális és elektron mikroszkópia), melyek lehetővé teszik, hogy a Pharmacoidea szakemberei nemzetközi színvonalon végezzék fejlesztéseiket. Az SzBK nyújtotta motiváló tudományos légkörben a Pharmacoidea Kft. hazai- és nemzetközi pályázatokkal támogatott gyógyszer- és fukcionális élelmiszerfejlesztési projekteket valósít meg.

Share:      
Food for thought
High quality herbal remedies
for the health conscious costumers.